Este posibilă ”detoxifierea” organismului după vaccinarea anti-Covid? ”O aberație” – susțin oamenii de știință

Un număr tot mai mare de oameni caută informații despre cum să se „detoxifice” de la vaccinul COVID-19 după ce l-au primit, din cauza temerilor că acesta ar putea avea efecte dăunătoare. Dar este asta posibil? Oamenii de știință au lansat o adevărată dezbatere pe acest subiect în presa americană.

În prezent, aproape 3 din 4 persoane din Statele Unite au fost vaccinate împotriva COVID-19. De asemenea, peste 9 din 10 persoanele care, la începutul anului trecut, și-au exprimat intenția de a se vaccina, au făcut-o cu cel puțin o doză.

Îngrijorarea autorităților americane, manifestată în primăvara lui 2021 cu privire la numărul redus de persoane vaccinate împotriva COVID-19, a fost puternic atenuată în luna august, când Casa Albă a anunțat o creștere cu 70% a mediei zilnice de vaccinare cu prima doză, comparativ cu luna anterioară, în special în zonele care înregistrau rate de vaccinare extrem de scăzute.

În timp ce Casa Albă susținea în continuare importanța vaccinării pentru imunizarea unei părți cât mai mari a populației, rezultatele unui studiu realizat, în luna septembrie, de KFF COVID-19 Vaccine Monitor vizavi de motivele pentru care americanii se vaccinează, indica varianta Delta a virusului drept cauză principală.

Deși politicile agresive pro-vaccinare ale administrației Biden au întâmpinat destulă opoziție și au înregistrat o serie de eșecuri, multe companii din Statele Unite le-au implementat, astfel că, potrivit KFF COVID-19 Vaccine Monitor, în luna octombrie 2021, aproximativ 1 din 4 lucrători americani recunoșteau că s-au vaccinat împotriva COVID-19 la sugestia angajatorului, ceea ce înseamnă o creștere de 16% față de situația existentă cu trei luni în urmă.

În acest context politic, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a autorizat, în luna octombrie a anului trecut, vaccinarea pentru copiii cu vârste între 5-11 ani, si a organizat rapeluri pentru toți adulții în cursul lunii următoare.

Acest lucru înseamnă că mulți dintre cei care și așa au ezitat în efectuarea primei doze de vaccin, s-au confruntat cu presiuni suplimentare în vederea administrării dozei a doua a vaccinului.

KFF COVID-19 Vaccine Monitor a dezvăluit că, în timp ce 7 din 10 lucrători încă nevaccinați au declarat că intenționează să-și părăsească locul de muncă dacă angajatorul le-ar cere să se vaccineze, doar 1 din 20 au și făcut acest lucru.

„Peste o treime (37%) dintre lucrătorii nevaccinați (5% dintre adulți în general) spun că și-ar părăsi locul de muncă dacă angajatorul le-ar cere să se vaccineze sau să fie testați săptămânal, o pondere care crește la 7 din 10 lucrători nevaccinati ( 9% din toți adulții) dacă testarea săptămânală nu este o opțiune”, a mai constatat raportul amintit.

Deși ratele de vaccinare înregistrează o pantă descrescătoare, vaccinarea continuă, iar acest lucru sugerează că este posibil ca unele persoane care recurg la acest gest să nu fi plănuit asta anterior.

Vaccinat, dar încă ezitant

Un fenomen ciudat care s-a dezvoltat în Statele Unite este acela că o masă semnificativă de oameni, provenită în special din rândul celor care au ezitat să fie imunizați, au început deja să caute informații referitoare la așa-zisa „detoxifiere” a organismului după vaccinare, cu alte cuvinte să găsească metode prin care să anuleze efectul administrării serului.

Un videoclip publicat recent pe rețeaua TikTok, susține că persoanele care au primit vaccinul împotriva COVID-19 ar trebui să facă băi complexe de „detoxifiere”, care conțin, printre altele, borax. Și nu e deloc singurul mijloc prin care oamenii sunt îndemnați să recurgă la ”curățirea” organismului pentru a evita efectele secundare nedorite care ar putea apărea în urma vaccinării.

Sugestiile pentru „detoxifiere” sunt numeroase și indică multe ”metode” ce pot fi aplicate, pornind de la băi cu borax și ajungând chiar la adevărate ”diete de detoxifiere”,care includ diete bogate în grăsimi pentru a „lega toxinele” din vaccinuri, completate cu utilizarea de suplimente, precum zinc și vitaminele C și D. De asemenea, potrivit unor rapoarte prezentate în presa americană, există și îndemnuri pentru administrarea unor doze profilactice de ivermectină și hidroxiclorochină pentru a contracara ceea ce se crede a fi un impact negativ al vaccinului anti-COVID asupra sistemului imunitar.

Pe fondul acestei stări de fapt, prof. Monica Gandhi , profesor de medicină la Universitatea din California, San Francisco și medic HI , dă vina pe rețelele de socializare pentru răspândirea acestor dezinformări.

Într-un interviu acordat pentru Medical News Today, prof. Monica Gandhi a subliniat faptul că ”au existat întotdeauna dezinformări ale populației și referitoare la infecția cu HIV, alimentată de o serie de personalități, pornind de la ilustre cadre universitare, până chiar la președintele Africii de Sud, dar că acestea nu au avut nicicând răspândirea de care beneficiază acum, pe rețelele de socializare, utopiile legate de vaccinarea anti-Covid, unde sunt permise opinii care susțin că ARNm și proteinele rămân în corpul tău pentru totdeaunau, că sunt toxice, că ucid alte celule.”

Opinia unanimă a celor care cred în beneficiile vaccinării și consideră drept aberații preocupările unora de a-și ”detoxifia” organismul după vaccinare, precum și ideile care promovează așa zisele efecte dăunătoare ale vaccinurilor, conținut de metale grele toxice și folosite drept conservanți în organism etc, au vizat, și vizează pe mai departe, părinții copiilor.

Așa s-a ajuns ca peste jumătate dintre părinții din Statele Unite ale Americii să spună că își fac griji că copii lor ar putea fi obligați să se vaccineze împotriva COVID-19, chiar dacă nu doresc acest lucru, potrivit unui raport publicat în luna octombrie a anului trecut de Vaccine Monitor.

Între timp, în statul California, unde se așteaptă ca vaccinarea copiilor să înceapă din vara acestui an, rapoartele indică faptul că părinții acestora exercită deja presiuni asupra medicilor pentru a obține scutiri medicale neconforme cu realitatea și care să le permită refuzul vaccinării anti-COVID a copiilor, să ceară școală on-line, și, în definitiv, o detașare evidentă de stat și de instituțiile sale.

Dr. David Shafran, șeful de pediatrie la K Health din Cleveland, Ohio, spune că nu a dat curs niciunei astfel de solicitări a părinților, și nici vreunei discuții referitoare la solicitările acestora de a aplica diverse metode de a-și „detoxifia” copiii după administrarea vaccinului COVID-19: „Sunt un susținător al vaccinului împotriva COVID, dar pot înțelege și am văzut neliniștea din ochii părinților care sunt atunci când pe care mandatele o pot provoca atunci când oamenii se simt împinși într-o intervenție înainte de a-și fi gândit pe deplin, mai ales când vine vorba de copiii lor.”

„Poate că vaccinarea înainte de pregătirea completă are ca rezultat constrângerea de a atenua cumva intervenția „nedorită”. Dar aș dori să-i asigur pe părinți că răspunsul imun de la vaccin este unul protector care nu poate fi inversat sau anulat, așa că vă rugăm să evitați intervențiile nedovedite și potențial dăunătoare.”

Sunt vaccinurile ARNm dăunătoare?

O mare parte a îngrijorării referitoare la efectele vaccinării anti-COVID pare să se concentreze pe sugerarea ideii că vaccinurile ARNm sunt potențial dăunătoare, faptul care indică că, în contextul în care e vorba de medicamente nou apărute pe piață, lumea nu înțelege încă pe deplin, și pe bună dreptate uneori, impactul acestora. Dar, oamenii de știință susțin că nu există motive de îngrijorare și afirmă că există puține dovezi care să sugereze efectul dăunător al vaccinurilor.

”S-a observat faptul că vaccinurile ARNm care au fost dezvoltate, folosesc de fapt o formă modificată de ARNm pentru a reduce riscul de efecte secundare nedorite. Acestea nu sunt molecule normale de ARN, sunt puțin modificate. Și cu cât ele suferă modificări mai multe, cred că cu atât vor fi mai puțin toxice, dar atunci pot fi, de asemenea, mai puțin eficiente în imunizarea efectivă, așa că sunt sigur că companiile farmaceutice au găsit acolo un compromis între siguranță și eficacitate”, a declarat profesorul de Imunologie la Universitatea Berna din Elveția, prof. Martin Bachmann.

„Dacă organismul nu îl recunoaște, atunci nu va fi toxic”, a subliniat el. „Deci, dacă ți-ai modificat ARN-ul și organismul nu recunoaște ARNm-ul, este mai probabil să nu ai, în esență, efecte secundare, cu excepția celor foarte rare. Dar dacă se modifică complet ARN-ul, probabil că nu vom avea un vaccin eficient”, a mai spus acesta.

La rândul său, Dr. David Shafran, șeful de pediatrie la K Health din Cleveland, Ohio afirmă răspicat că vaccinul COVID-19 „este irevocabil și nu este un lucru rău”.

El a mai explicat: „Vaccinurile ARNm induc un răspuns imun sub formă de anticorpi care vizează în mod specific proteina vârf a virusului SARS-CoV-2 care protejează puternic împotriva infecției. Odată ce acești anticorpi s-au format, nu mai există întoarcere, sistemul imunitar este pregătit să lupte cu COVID întotdeauna și pentru totdeauna. Știm că acești anticorpi circulă timp de cel puțin 6-12 luni, fiind probabil conferită și o imunitate mai lungă, chiar și după scăderea numărului de anticorpi vizibili”.

Sunt metalele grele din vaccinuri „toxice”?

Afirmațiile că metalele grele din vaccinuri sunt „toxice” este o afirmație pe care oamenii care se opun utilizării vaccinurilor au făcut-o cu mult înainte de dezvoltarea vaccinurilor COVID-19.

Acest lucru se datorează probabil faptului că metalele grele au fost ingrediente în vaccinuri de zeci de ani, adesea folosite ca un adjuvant sau prezente în conservanti. În timp ce există preocupări istorice ridicate de către FDA cu privire la utilizarea Timerosalului, de exemplu, o moleculă care conține mercur, în vaccinurile pentru copii, cercetările în acest sens au arătat că nu există riscuri pentru sănătate. Și în acest caz, susține FDA, oamenii primesc în mod obișnuit vaccinuri care conțin aceste ingrediente de zeci de ani.

De asemenea, potrivit unei documentări efectuate de Reuters, Timerosalul nu este un ingredient al vaccinurilor COVID-19.

„Metalele grele, desigur, sunt toxice, dar asta depinde de doză. Dar, acum nu vorbim de o doză din vaccinuri care să fie periculoasă. Totul ține de doz existentăp. Dacă e așa, până și despre apă am putea spune că este periculoasă pentru om, pentru că te-i putea îneca într-un lac, de exemplu! Deci, cantitatea de metale grele care se află în vaccin nu este periculoasă, dar virusul COVID-19 este”, a declarat profesorul de Imunologie la Universitatea Berna din Elveția, prof. Martin Bachmann.

Nu în ultimul rând, așa după cum afirmă și profesorul Monica Gandhi, trebuie doar să te uiți la scara uriașă la care au fost livrate vaccinurile până în prezent, ca să-ți dai seama că acestea sunt sigure: „Au fost administrate până acum 7,4 miliarde de doze în întreaga lume, din diferite vaccinuri anti- COVID, iar multe dintre acestea sunt vaccinuri ARNm. Deci, dacă erau efecte adverse importante, am fi avut victime multe. Dar noi n-am văzut așa ceva până în prezent”.

Sursa: medicalnewstoday.com

Distribuie postarea: